fläsklägg

Mycket för pengarna, ofta finns det rejäla bitar av fläsklägg till bra pris. Färsk eller rimmad, om du får tag i rimmad kan du utesluta saltet. Servera med rotmos eller varför inte surkål, råstekt pot. Gammal husmanskost tar nästan alltid lång tid att laga, men den blir vidunderligt god just på grund av det. Maten passar utmärkt att laga i förväg och bara värmas före servering. Till rotmos och fläsklägg passar det bra att servera olika sorters senap. Spola fläskläggen i kallt vatten i ca 5 minuter. 2. Lägg den i en stor kastrull tillsammans med kryddorna, skivad lök och skivad morot. 3. Koka upp och skumma väl. Koka sakta tills benen nätt och jämt lossar (ca 1,5 - 2 timmar). 4. Rotmos: Skala kålrot, morot och potatis. Skär dem i grova bitar. 5. Koka alltsammans mjukt i.

Fläsklägg - kan

Gott och det ska inte tas bort ngt från bilden, det precis som det ska vara. Späd med lite av fläskbuljongen till lagom konsistens. Servera med rotmoset och en god senap. Koka tills läggen släpper benet ca 1½ timme eller tills den benfria läggen är klar graders innertemperatur. Så här gör du Koka upp fläskläggen i vatten. Har du redan ett konto? Krispig råraka med skagenröra och rom.

Fläsklägg Video

Pulled fläsklägg

Fläsklägg - grna

Hemlagad krusbärskompott med vispgrädde Per Morberg. I Sydtyskland och Österrike däremot grillas det oftast orimmat, vilket gör svålen knaprig. Koka upp och skumma väl. Häll på vatten så det knappt täcker. Logga in för att skriva en kommentar recipe: Koka alltsammans mjukt i lättsaltat vatten.

0 Replies to “Fläsklägg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *